Cum să adaugi buton de comenzi online pe pagina de Facebook a restaurantului tău

Cum Adaugi Buton Comanda Facebook
Timp de lectură: 2 minute

Adaugă buton de „Comandă” pe pagina de Facebook a restaurantului tău

Știm cu toții prea bine că rețelele de socializare sunt o componentă de primă mână a marketingului pentru restaurante. Din fericire Facebook conștientizează de asemenea acest lucru și în ultimii ani a adăugat noi funcționalități, concepute anume pentru administratorii paginilor de restaurante interesați să facă mai mult decât obișnuitele postări. Dintre toate rețelele de socializare existente, Facebook se pretează de altfel cel mai bine pentru preluarea de comenzi online.

Pentru a adăuga un buton de comenzi online pe pagina de Facebook a restaurantului tău trebuie doar să editezi butonul principal de apel la acțiune și să alegi opțiunea corespunzătoare. Când clienții apasă pe acest buton sunt transportați în website-ul tău, de unde pot comanda. Durează doar 30 de secunde și este gratuit.

Să vedem cum:

1. Click pe butonul albastru „Adaugă un buton” de pe pagina de profil a restaurantului tău

cum adaugi buton comanda facebook, pasul 1
Cum să preiei comenzi online prin pagina de Facebook | VilicoRest Soft Restaurant

2. Selectează apelul la acțiune „Comandă”

editeaza butonul de actiune comanda facebook

3. Introdu adresa website-ului tău / a paginii de meniu din website-ul tău și salvează

buton comanda online facebook


Când oamenii vor intra pe pagina de Facebook a unității tale de alimentație publică vor vedea butonul „Comandă”. La clic pe acesta vor fi redirecționați într-o filă nouă către adresa pe care ai introdus-o la pasul 3.

buton start order facebook

Statistici

Odată ce butonul este gata instalat, Facebook îți oferă date despre numărul de persoane care au dat clic pe buton. Acestea sunt grupate în secțiunea „Statistici” aflată în coloana dreaptă cu resursele pentru administrare paginii. Facebook va afișa apoi informațiile despre clicurile înregistrate de butonul de „Comandă”.

Beneficii

Creezi o rută suplimentară către site-ul tău
Viața se derulează în ritm rapid. Cu toții facem lucrurile la viteză maximă, pentru că pur și simplu că nu avem timp de pierdut. Prin urmare vizitatorii paginii de Facebook a restaurantului tău vor considera că este comod să aibă la îndemână un buton care să le deschidă pagina de comenzi, fără să fie nevoiți să o caute separat. 

Vizibilitate mai bună
Pagina restaurantului tău devine vizibilă și pentru prietenii urmăritorilor tăi, atunci când aceștia distribuie o postare sau apreciază pagina.  Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitatori noi ajung pe pagina ta vor observa și butonul Facebook „Comandă”, care le va face cu ochiul.

Ce urmează

Acum că ești pregătit să preiei comenzi prin pagina de Facebook, este timpul să te asiguri că atragi cât mai mulți oameni pe profilul restaurantului tău. Pentru inspirație uite o listă cu „30 de idei de postari social media pentru restaurante”.