icon meniu digital restaurant VilicoMenu

VilicoMenu
Meniu Digital Restaurant prin
Scanare Cod QR

VilicoMenu Meniu Digital Restaurant este o soluție igienică care le permite clienților să consulte meniul pe telefonul mobil, prin scanare cu camera foto a unui cod QR plasat la loc vizibil în cadrul restaurantului.
hero-img

Clienții ating meniul doar cu privirea

Fără aplicație

Scanarea se efectuează direct cu camera foto a telefonului, nu necesită instalarea niciunei aplicații suplimentare.

30 zile gratuit

Testezi gratuit și fără nici un fel de obligații de cumpărare la finalul perioadei de testare.

Personalizat

Adaptat grafic cu logo și culori pentru a reflecta identitatea vizuală a restaurantului tău.

Intuitiv

Modifici, adaugi sau ștergi cu usurință preparate și produse, precum și detaliile acestora.

Suport

Ai la dispoziție o persoană de contact dedicată și răspuns prompt garantat în orice situație.

Ajută-ți clienții și angajații să se simtă mai în siguranță

meniu digital restaurant, scanare cod qr cu iphone

Meniurile digitale prin scanare cod QR reduc raspândirea microbilor

Clienții tăi scanează direct cu camera telefonului codul QR aflat pe stickerul sau pe suportul plasat la loc vizibil pe mese, vizualizează meniul online și selectează preparatele dorite direct din fereastra browser a telefonului. Comanda este plasată apoi fie prin intermediul ospătarilor, fie direct din meniul digital.

Soluția VilicoMenu Meniu Digital Restaurant conține:

Meniu digital mobile-friendly

Interfață de administrare

Cod QR

O singură soluție, două opțiuni

VilicoMenu = vizualizare

Prin VilicoMenu clienții văd meniul fără să îl atingă, prin scanarea cu camera foto a telefonului a unui cod QR plasat pe mese sau în alte locuri vizibile din restaurant.

VilicoMenu Plus = vizualizare + comenzi

Prin VilicoMenu Plus clienții plaseză comenzile direct de pe propriul telefon, fără ajutorul ospătarilor. Nu necesită autentificare sau înregistrare și este integrat cu programul de vânzare și marcaj.

Funcționalități Meniu Digital Restaurant

Informații preparat
Fiecare preparat poate fi însoțit de o descriere cuprinzătoare, care include lista de ingrediente, informații nutriționale, alergeni și regulile privind bonul fiscal. 

 
✓ 

Imagini
Pe lângă faptul că fotografiile au puterea de stimula apetitul privitorilor, acestea îi vor ajuta pe clienți să identifice repede preparatul căutat în meniu.

 
✓ 

Număr nelimitat de produse
Meniul este structurat în categorii și subcategorii de produse, pentru a fi ușor de parcurs. Poți să creezi un număr nelimitat de categorii, fiecare incluzând oricâte subcategorii și preparate ai nevoie.

 
✓ 

Design asortat
Culorile, logoul și culoarea de fundal a meniului digital sunt personalizate pentru a reflecta identitatea existentă a restaurantului tău.

 
✓ 
Meniu multilingv
Se întâmplă să ai și clienți străini, care nu cunosc limba română? Platforma permite traducerea meniului în limbile engleză, maghiară sau germană.
 
✓ 

Căutare și filtrare
Meniul digital include funcție de căutare și de filtrare, economisind timpul clienților care știu din start ce doresc să comande.

 
✓ 

Administrare produse și preparate
În interfața online de administrare poți modifica oricând meniul: creare, modificare și stergere de categorii și subcategorii, sau informațiile aferente preparatelor: denumire, descriere, imagini, preț, etc.

 
✓ 

Utilizare îndelungată
Sistemele software care au în spate un serviciu de mentenanță funcționează bine pe termen lung. VilicoMenu Meniu Digital Restaurant include tot ce este necesar pentru o utilizare fără griji: găzduire, configurare, instructaj, suport și mentenanță.

 
✓ 

Configurare
Configurarea inițială a meniului digital include toate setările necesare cu excepția încărcării propriu-zise a preparatelor. Pentru aceasta oferim instructaj, asistență și suport nelimitate, telefonic sau online.

 
✓ 

Plasare comenzi direct din meniul digital
Opțiune disponibilă doar în VilicoMenu Plus. Pe lângă vizualizarea meniului, clienții pot plasa comenzi direct din meniul digital. Codul QR permite recunoasterea automată a masei de la care a fost facută comanda. 

 
✓ 

Comenzi multiple
Sistemul recunoaste comenzile primite de la aceeași masa, indiferent de numărul acestora, sau dacă au fost trimise de pe un singur sau mai multe dispozitive. Această opțiune este disponibilă doar în VilicoMenu Plus. 

 
✓ 

Total de plată
Dacă în varianta meniurilor tipărite clienții își pot calcula un cost estimativ prin însumarea a prețului preparatelor, în cazul meniurilor digitale suma exactă de plată este vizibilă în mod direct la plasarea comenzii. 

 
✓ 

Interconectare
VilicoMenu poate fi achiziționat în mod de sine stătător sau împreună cu alte module ale sistemului, caz în care asigurăm și interconectarea cu acestea.
VilicoMenu Plus se comercializează împreună cu programul de vânzare și marcaj VilicoPOS.

 
✓ 
Asistență tehnică
Vei avea la dispoziție o persoană de contact dedicată, disponibilă telefonic sau prin internet, și garantăm intervenții tehnice prompte dacă va fi cazul.
 
✓ 

Cum funcționează VilicoMenu Meniu Digital Restaurant

Clienții

Pe fiecare masă sau în locurile ușor vizibile din restaurant clienții întâlnesc codul QR aferent meniului contactless. Telefoanele mobile, atât iPhone cât și Android, includ cititoare de coduri QR în setările camerei foto.

Pentru a scana codul QR, clientul trebuie doar să îndrepte camera telefonului spre codul respectiv. Apoi trebuie doar să urmeaze instrucțiunile de pe ecran pentru a finaliza conectarea.

Cum funcționează pentru clienți

Cum deschid clienții meniul contactless:

 • Pasul 1:
  Îndreaptă camera foto a telefonului spre codul QR și așteaptă 2-3 secunde.
 • Pasul 2:
  Confirmă cererea de aprobare care se afișează pe ecran, pentru a finaliza conectarea.
 • Pasul 3:
  Meniu digital restaurant se deschide într-o fereastră de browser.

Administratorul restaurantului

Dacă te decizi să implementezi în restaurantul tău un meniu digital prin scanare cod QR, te poți aștepta la următoarele etape de lucru.

Ne transmiți meniul restaurantului tău, în orice format îl ai disponibil – tipărit, online, document electronic, etc., precum și logo-ul și eventualele preferințele de culori.

Intervalul de timp necesar depinde de numărul și complexitatea factorilor implicați, precum mărimea meniului, design, limbi străine necesare, eventuala interconectare cu alte module ale sistemului și factorii neprevăzuți. Ca idee generală însă, chiar și proiectele cele mai complexe se pot încadra într-un interval de timp de maxim două săptămâni.

Trebuie să ai în vedere și necesitatea existenței unui domeniu pe care să fie găzduit meniul. Dacă nu ai deja unul, cum ar fi „numelecompaniei.ro”, putem intermedia noi sarcina înregistrării acestuia, fără comisioane suplimentare. 

După implementare primești

 • Meniu digital restaurant
  Practic un link spre pagina web mobile-friendly cu meniul digital al restaurantului tău. 
 • Interfața de administrare pentru gestionarea meniului
  Administrarea produselor prin interfața de administrare este intuitivă, însă oferim tot instructajul necesar pentru a dobândi o utilizare sigură. Vei putea să schimbi oricând ai nevoie informațiile aferente meniului: modificare, ștergere și adăugare de categorii si produse noi, cu toate detaliile acestora: denumire, descriere, pret, imagini. 
 • Codul QR în format gata de tipărit
  Codul va fi personalizat după preferințele tale. Poate include un mesaj explicativ mai lung sau mai scurt, în genul  „Scanează pentru a accesa meniul digital!”, logo-ul restaurantului și orice alte informații dorite de tine. Codul QR rămâne același indiferent de modificările pe care le efectuezi în meniul digital din interfața de administrare.
 • Instructaj, suport și mentenanță

Meniul digital este pe gustul clienților

Pot verifica meniul fără să fie nevoie să aștepte ospătarul.

Siguranță și igienă prin lipsa interacțiunii cu meniul tipărit.

Pot plasa comanda fie prin ospătar, fie direct din meniul digital.

Văd totalul de plată și la plasarea comenzii, nu doar la finalul mesei.

Avantaje meniu digital restaurant

Reduce răspândirea microbilor

Utilizarea meniurilor tipărite, manipulate la comun de către clienți, creează disconfort în special în contextul post-pandemic în care cu toții suntem mai atenți la ce și cum atingem când ieșim în oraș.

Ușurează viața ospătarilor

Igiena meniurilor tipărite este la fel de importantă precum curățenia veselei. Timpul necesar pentru a aduce, strânge și igieniza meniurile tipărite este folosit acum în beneficiul clientului și al restaurantului.

Reduce timpul de așteptare

Clienții nu mai trebuie să cheme și să aștepte ospătarul pentru a vedea meniul. Dacă achiziționezi și opțiunea suplimentară care le permite plasarea comenzii direct din meniul digital, atunci clienții dețin controlul întregului proces de comandă.

Modifici meniul în timp real

Poți să configurezi și să monitorizezi sistemul de oriunde, singura condiție este să ai acces la internet. Conținutul meniului digital poate fi administrat și schimbat după cum ai nevoie.

Reduce riscul erorilor umane

În ediția VilicoMenu Plus, în care clienții pot plasa singuri comenzile direct din meniul digital, riscul erorilor de comunicare dintre client și ospătar, respectiv dintre ospătar și personalul din bucătărie, este mai scăzut.

Experiență client mai bună

Ținând cont de comportamentul în schimbare al consumatorilor și de evoluția tehnologică, vizualizarea meniului în format digital, de pe telefon, se dovedește a fi naturală și aproape intuitivă pentru clienți.

Practic

Pe lângă plasarea codului QR în locuri vizibile din restaurant, acesta poate fi publicat și pe rețelele de socializare, astfel încât clienții să aibă acces la oferte și promoții și în afara locației.

Detalii suplimentare

Meniul digital permite prezentarea preparatelor în mod personalizat și detaliat. Detaliile suplimentare pot include orice informații de interes pentru clienții tăi. 

Fără costuri de tipar

În multe restaurante meniul suportă modificări dese. Actualizarea meniurilor tipărite costă. În schimb meniurile digitale pot fi modificate imediat atunci când este nevoie și fără cheltuieli suplimentare.

Meniu digital restaurant: potrivit pentru orice tip de localuri

Restaurant

Patiserie

Terasă

Pub

Cantină

Bar

Fastfood

Pizzerie

Cafenea

Autoservire

…. și orice alte unități de alimentație publică.

Cauți și echipamente
noi sau recondiționate?

Productivitatea și randamentul investiției vor fi mai bune dacă alegi să utilizezi sisteme POS profesionale. Acestea sunt concepute anume pentru a face față condițiilor de utilizare specifice din localuri, precum vărsarea accidentală de lichide, lovituri, acumularea de murdărie, expunere la temperaturi ridicate, etc.

Instalare și configurare gratuită a echipamentelor achiziționate.

Terminale POS

Scannere

Chei de logare

Case fiscale

Imprimante

Licențe Windows


Descoperă un soft pentru restaurante:

Complet

La preț accesibil

Cu serviciu tehnic impecabil

Calitatea programului de administrare poate însemna diferența dintre profit și pierdere. De la automatizarea preluării și afișării comenzilor și până la gestiunea stocurilor, un program eficient are un impact pozitiv asupra operațiunilor vitale din afacerea ta.

Eva Pollac VilicoRest

Directoarea noastră de vânzări Eva Pollac te va ajuta să afli în ce măsură programele noastre sunt ceea ce cauți pentru afacerea ta. Fără obligații ulterioare de cumpărare.