Noua interfață VilicoRest este în curs de lansare

Noua interfață VilicoRest
Timp de lectură: 4 minute

Avem în lucru un proiect special care implică remodelarea interfeței VilicoRest. Aceasta va fi mai modernă și optimizată pentru performanță maximă. 

Câteva sute de unități de alimentație publică folosesc în mod activ sistemul software VilicoRest. Interfața de utilizare a beneficiat de relativ puține îmbunătățiri de-a lungul timpului, accentul fiind mereu pus pe funcționalități. Totdeauna mai importante, acestea sunt mereu în centrul atenției și beneficiază de actualizări frecvente. Acum a sosit în sfârșit și momentul pentru o modernizare profundă a graficii.

În ultimele săptămâni s-a lucrat intens la îmbunătățirea aspectului vizual al sistemului soft pentru restaurante VilicoRest. Funcționalitățile existente și poziționarea lor în cadrul interfeței de utilizare rămân neschimbate, astfel încât noua interfață nu va afecta modul de folosire zilnică a programului, cu care utilizatorii sunt obișnuiți. Schimbarea se concentrează exclusiv asupra aspectului grafic, care devine mai modern, mai simplu și mai clar.


De ce schimbăm grafica?

Noul aspect grafic al interfețelor este modern și plăcut, păstrând în același timp funcționalitățile pe care clienții noștri le cunosc deja. Suntem încrezători că acesta va fi primit cu entuziasm.

Adam Boer, CEO VilicoRest

Am decis să actualizăm aspectul grafic al sistemului VilicoRest din cauza vechimii interfeței actuale, fapt care în timp a dus la o serie de neajunsuri: interfața învechită nu mai corespundea așteptărilor din ziua de astăzi; experiența de utilizare a interfeței vechi era mai puțin eficientă și mai greu de înțeles în comparație cu standardele actuale.

VilicoRest este un sistem software complet și actual, cu funcționalități întreținute, însă designul învechit devenise un obstacol în calea eficienței și experienței de utilizare. 

Prin revizuirea completă a aspectului grafic am conferit interfețelor VilicoRest un aspect nou, mai curat, aerisit și uniform, care să pună în valoare caracterul complet al sistemului. 

Transformarea este una remarcabilă, iar dacă vă faceți griji despre cum o să vă obișnuiți cu noua interfață, vă putem spune că funcțiile existente nu s-au schimbat, astfel încât veți putea accesa diversele opțiuni ale programelor din aceleași locuri ca și până acum.

Schimbările grafice implementate urmăresc să ofere o experiență de utilizare cât mai bună, prin simplificarea și clarificarea elementelor vizuale și asigurarea unei estetici moderne și plăcute.

Cum arată noua interfață?

În conformitate cu preferințele utilizatorilor pentru design-uri aerisite, cu scheme de culori simple și un număr redus de acțiuni, noua interfață adoptă o abordare grafică mai simplă. Aceste interfețe curate și neaglomerate facilitează și îmbunătățesc experiența de utilizare.

În dezvoltarea noului design, ne-am ghidat după aceste principii. Interfața anterioară a aplicației era densă și aglomerată cromatic. Prin această actualizare, am reconfigurat radical aspectul aplicației, adoptând o abordare simplificată și minimalistă în proiectarea interfeței.

Privind imaginile de mai jos, impresia generală este că interfața a devenit mult mai clară și are un aspect mai proaspăt.

noua interfata grafica vilicorest versus interfata veche

Paletă de culori limitată

Cea mai evidentă schimbare este în ceea ce privește paleta de culori. Înainte interfața combina multiple culori, însă acum numărul acestora a fost redus, culorile fiind uniformizate în game de gri pentru fundaluri și albastru pentru butoane.

Pin noua cromatică am încercat să găsim echilibrul potrivit între tonurile de gri și culoare, între a permite utilizatorului să-și odihnească ochii și a-l orienta în privința acțiunilor pe care urmează să le facă în program.

cromatica noua versus gama de culori veche

Design plat

Noul nostru design adoptă același aspect plat care devine tot mai obișnuit în majoritatea software-urilor de astăzi, caracterizat de butoane drepte, linii simple și volume reduse.


Butoanele au acum un aspect simplificat, eliminându-se impresia de volum pe care o aveau anterior, iar paleta de culori a fost uniformizată, folosind nuanțe de albastru pentru butoanele active și gri pentru cele inactive. 

design plat versus design curbat

Iconițele

Iconițele originale au fost proiectate pentru lansarea inițială a VilicoRest acum mai bine de unsprezece ani. Ele și-au îndeplinit scopul în mod eficient, dar vârsta lor începea să se vadă. Oferind o varietate mai mare de opțiuni și o estetică actualizată, am înlocuit iconițele vechi cu unele moderne, cu adresabilitate universală.

iconite noi versus iconite vechi vilicorest

Culorile textelor

Culorile textelor au fost de asemenea îmbunătățite. Înainte unele dintre culorile de fundal și de font erau prea apropiate, făcându-le greu de citit pentru utilizatori. Diferența de contrast între culori este acum maximizată pentru a îmbunătăți experiența de utilizare.

Designul este per total mai frumos și mai elegant comparativ cu ceea ce aveam anterior. Noile elemente vizuale creează o interfață mai primitoare, iar noua schemă de culori face ca navigarea utilizatorilor să fie mai ușoară.

Care din componente sistemului VilicoRest vor afișa noua interfață?

Noua interfață va fi aplicată pe următoarele componente cheie ale sistemului:


VilicoPOS: programul de bază pentru vânzare și marcaj.

VilicoGo: softul de livrări la domiciliu.

VilicoTab: aplicația de preluare a comenzilor de către ospătari prin intermediul dispozitivelor mobile.

Cum va fi implementată noua interfață pentru contractele aflate în derulare?

Clienții existenți vor avea opțiunea de a alege între păstrarea vechii interfețe sau trecerea la cea nouă. Vom lua legătura cu fiecare pe rând, imediat ce procesul de redesign va fi finalizat, pentru a vă oferi o prezentare detaliată a noii interfețe și pentru a vă solicita opțiunea.

Este important de știut că trecerea la noua interfață nu este limitată la un moment specific; puteți reveni asupra deciziei și puteți opta pentru schimbare (sau revenire) oricând ulterior.

Update-ul la noua interfață este gratuit pentru toți clienții, atât cei care dețin un contract cu abonament cât și cei care dețin un contract cu licență. 

Noua interfață va fi implementată automat pentru toate contractele noi, astfel ca toți noii clienți să beneficieze de experiența modernizată oferită de interfața actualizată.

Când va fi lansată noua interfață?

Noua interfață va fi finalizată cel târziu în luna mai 2024.

*****

Procesul de redesign al soft-ului pentru restaurante  VilicoRest a ținut cont de modul în care dorim să se simță utilizatorii în timp ce folosesc programele. Sperăm că aceste actualizări vor contribui la creșterea satisfacției și confortului utilizatorilor, oferindu-le o experiență mai plăcută și mai eficientă în utilizarea soluțiilor VilicoRest.

Ne străduim să perfecționăm continuu experiența utilizatorilor noștri cu programele soft restaurant VilicoRest. Vă îndemnăm să ne împărtășiți părerea, fie printr-un mesaj transmis prin formularul de contact disponibil pe site-ul nostru, fie pe adresa de email contact@vilicorest.ro.